Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.
 
Danfoss
Menu

Imamo rješenje za problem viših harmonika

Novosti   |   Milan Stanić  |  24.02.2011.

Harmonici napona i struje su cjelobrojni višekratnici osnovne frekvencije napona (frekvencija napona u Europi je 50 Hz). Izobličenje napona prouzročeno strujama viših harmonika može utjecati na rad električkih uređaja i opreme koja se napaja iz iste napojne mreže.  

 

Standardno, svi Danfossovi VLT frekvencijski pretvarači imaju tvornički ugrađene istosmjerne prigušnice koje smanjuju faktor izobličenja za faktor dva u usporedbi s frekvencijskim pretvaračima kod kojih nisu poduzete nikakve mjere za smanjenje harmoničkog izobličenja. Ugrađene prigušnice osiguravaju sukladnost s propisima koji se odnose na harmonička izobličenja za većinu područja primjene.

 

Danfoss kao dodatnu mogućnost nudi na zahtjev cjelovita i ekonomična tehnička rješenja (pasivni i aktivni filtri) za sustave u kojima se postavljaju stroži zahtjevi na harmonička izobličenja napona i struje prouzročenih radom frekvencijskih pretvarača ili nekih drugih nelinearnih potrošača. 

 

Za više podataka, molimo, slobodno nas kontaktirajte ili pročitajte brošuru o gušenju struja viših harmonika putem sljedećeg linka Harmonics. Ukoliko želite tiskanu inačicu brošure, molimo, pošaljite nam zahtjev na aip@aip.com.hr. Isto tako, želimo vas uputiti na besplatan programski paket MCT31 kojim možete proračunati udio viših harmonika za neki od vaših pogona. Program možete preuzeti ovdje.

                                                                                                       Hvala!

 
Preuzimanje kataloga
Harmoničko izobličenje


Novosti

 
Ove godine tvrtka Automatika i procesi d.o.o. obilježava 10 godina poslovanja.
 
Pušten u rad aktivni filtar ADF P300 na FER-u.
 
Nastavljamo suradnju s FER-om.
 
Ovaj tjedan smo u Lundu,u sjedištu tvrtke Comsys AB,potpisali ugovor o suradnji za hrvatsko tržište.