Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.
 
Danfoss
Menu

Danfoss TLX solarni izmjenjivači

AiP   |   Milan Stanić  |  31.05.2012.

Što je solarni izmjenjivač?

Solarni izmjenjivač je srce fotonaponskog sustava koje čini sponu između solarnih modula (istosmjerni napon) i energetske mreže (izmjenični napon). Osnovni zadatak solarnih izmjenjivača je učinkovita pretvorba istosmjernog (DC) napona kojeg proizvode solarni moduli u izmjenični (AC) napon. Učinkovitost tog prijenosa, između ostalih stvari, izravno utječe na vrijeme povrata vaše investicije.

Što je solarni izmjenjivač?

 

Što mi je važno kod Danfoss TLX solarnih izmjenjivača?

Učinkovitost od 98%

Učinkovitost od 98% Solarni izmjenjivači Danfoss TLX sa svojom učinkovitošću od približno 98% i izvedbom bez transformatora tehnološki su vrhunac u industriji solarnih izmjenjivača te se isporučuju na snagama od 6 kW, 8 kW, 10 kW, 12.5 kW i 15 kW.

Mogućnost spajanja više nizova modula i MPPT

Mogućnost spajanja više nizova modula i MPPT Na ulaz Danfoss TLX solarnog izmjenjivača moguće je spojiti 2 niza solarnih modula za snage 6 kW, 8 kW i 10 kW, odnosno 3 niza solarnih modula za snage 12.5 kW i 15 kW. Svaki od ulaza posjeduje MPPT (maximum power point tracker), odnosno sustav koji omogućuje pronalaženje radne točke maksimalne izlazne snage. U statičkim uvjetima, učinkovitost MPPT penje se i do 99.9% zbog mogućnosti Danfoss TLX solarnog izmjenjivača da promjenom ulaznog napona utječe na pomak radne točke po U-I krivulji. Uz MPPT na svakom ulazu, Danfoss TLX omogućuje spajanje ulaznog napona do 1000 V (može biti različit napon za svaki ulaz), čime se smanjuju gubici na DC strani. Za najveću učinkovitost Danfoss TLX solarnog izmjenjivača osigurajte između 700 i 800 V na DC ulazu te radnu točku blisku nazivnoj snazi uređaja.

Jednostavnost ugradnje

Jednostavnost ugradnje Prednost Danfoss TLX solarnih izmjenjivača je i u jednostavnosti ugradnje. Zbog težine od samo 35 kg te kompaktnih dimenzija (visinaxširinaxdubina) 700 x 525 x 250 mm,omogućava vam se jednostavna ugradnja i na višim kotama što smanjuje dužinu DC kabela, a time i gubitke. Bogati grafički panel omogućit će vam jednostavno očitavanje mjerenih vrijednosti kao i programiranje solarnog izmjenjivača na više svjetskih jezika.

Nadzor Vašeg fotonaponskog sustava

Nadzor Vašeg fotonaponskog sustava Priključni terminali, kao i komunikacijske stezaljke su vrlo dostupni. Kabelske uvodnice, kao i sama izvedba kućišta osiguravaju vrlo visok, IP54 stupanj mehaničke zaštite. To znači da Danfoss TLX može doći i u doticaj s vlagom pa čak raditi i u vanjskim uvjetima. Danfoss TLX omogućuje povezivanje:
  • RS485 komunikacije
  • Ethernet komunikacije
  • vanjskih senzora temperature i iradijacije
što omogućuje potpuni nadzor Vašeg fotonaponskog sustava putem web sučelja i uvid u stanje vaših planiranih prihoda u svakom trenutku!

Zaštita sustava

Osim što učinkovito pretvara istosmjerni napon u izmjenični, Danfoss TLX služi i za učinkovitu zaštitu instalacije i same energetske elektronike uređaja (sigurnosne mjere prema EN 50178 i DIN VDE 0126-1-1).
U svaki Danfoss TLX solarni izmjenjivač standardno su ugrađeni:
  • DC prekidač na ulazu (1000 V, 16 A)
  • sustav prenaponske zaštite i na DC (overvoltage category Class II) i na AC strani (overvoltage category Class III).
  • FID sklopka, tip B, RCMU prema DIN VDE 0100-712
  • Relejni izlaz za dojavu stanja
  • Zaštita od kratkog spoja

Trebate li detaljne tehničke karakteristike Danfoss TLX solarnih izmjenjivača, preuzmite ih ovdje. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, obratite nam se s povjerenjem ili posjetite www.danfoss.com/solar! Hvala!

 
Preuzimanje kataloga
Harmoničko izobličenje


Novosti

 
Ove godine tvrtka Automatika i procesi d.o.o. obilježava 10 godina poslovanja.
 
Pušten u rad aktivni filtar ADF P300 na FER-u.
 
Nastavljamo suradnju s FER-om.
 
Ovaj tjedan smo u Lundu,u sjedištu tvrtke Comsys AB,potpisali ugovor o suradnji za hrvatsko tržište.